0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

winkelkeurmerk
Lampen en Verlichting Blogs

Lamplicht uit afval, droom of werkelijkheid?

Lamplicht uit afval, droom of werkelijkheid?

Deze week vond in Eindhoven de 16de editie van de Dutch Design Week plaats. Dit succesvolle, jaarlijks terugkerende evenement is bedoeld om jonge en veelbelovende Nederlandse ontwerpers in de spotlights te zetten en aandacht te vragen voor de innovatieve werking die uitgaat van creativiteit, durf en experimenteerdrift in design.
De negendaagse vrijplaats voor designliefhebbers trok veel bezoekers en kreeg veel media-aandacht. Met name één item werd uitgebreid belicht: de mogelijkheid om lampen te laten schijnen op afval uit de grond of vervuild water. Technisch kan dat al, zo bleek uit de presentaties van diverse deelnemers. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat deze voor het milieu hoopgevende techniek snel onze huiskamer zal veroveren.

Inbrekers houden niet van licht

Inbrekers houden niet van licht

Binnenkort zetten we de klok weer een uur terug. In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober, om drie uur precies, gaat officieel de wintertijd in. Kunnen we lekker een uurtje langer blijven liggen. Met de wintertijd, het is niet anders, doen de donkere dagen definitief hun intrede. Een goed moment om uw bestaande buitenverlichting na te kijken of aan te passen.
Tijdens de donkere maanden van het jaar is de verlichting rond uw huis en tuin niet bedoeld om het aangename buitenleven tot in de kleine uurtjes door te kunnen zetten. Naarmate het vroeger donker wordt, en kouder, speelt het leven zich grotendeels binnenshuis af. En daarbij is een gevoel van veiligheid belangrijk. Goede buitenverlichting draagt daaraan bij.

Effe dimmen

Effe dimmen

We hebben tegenwoordig nogal wat soorten lampen. De gloeilamp verdwijnt; de spaarlamp, LED lamp en halogeenlamp komen er voor in de plaats. Dat werpt dan weer de vraag op of je al die lampen kunt dimmen. Het antwoord is positief. In principe is elke lichtbron te dimmen, zelfs tl-verlichting. Dat wil overigens niet zeggen dat je ook letterlijk elke lamp kúnt dimmen. Lees daarom altijd goed wat er op verpakking staat.
Het gebruik van een lichtdimmer heeft grote voordelen. U kunt er de sfeer in de ruimte mee beïnvloeden. Met een lagere lichtsterkte creëert u een warme en gezellige ambiance. Heeft u op een bepaalde plek meer licht nodig, om te lezen bijvoorbeeld, dan draait u de dimmer weer wat omhoog. Omdat staande lampen vaak als leeslamp worden gebruikt, zijn deze meestal standaard met een dimmer uitgevoerd. Licht dimmen heeft nóg een voordeel: u spaart er energie mee.

Lang leve de LED lamp

Lang leve de LED lamp

Eerst was er de gloeilamp in alle vormen en maten en toen was er een hele tijd niets. Maar de vertrouwde gloeilamp raakte uit de gratie. We schreven al eerder een blog over deze slokop. Er kwamen goede alternatieven op de markt, eerst de spaarlamp, die al snel werd vergezeld van de halogeen lamp en de LED lamp.

In den beginne had LED verlichting in de alledaagse woonsfeer geen al te positieve reputatie. Het licht werd ervaren als kil en steriel en het was aanvankelijk niet mogelijk om een dimmer te gebruiken voor je hanglamp of staande lamp. ‘Meer iets voor de kantooromgeving, tenzij je een industriële inrichting hebt’, was de mores.

winkel-keurmerk
Lampentoppers.nl 8.9 / 10 - 455 beoordelingen