0

Uw winkelwagen is leeg

Totaal: €0,00

Geen producten gevonden...

winkelkeurmerk

Je leest lekkerder met een goede leeslamp

Je leest lekkerder met een goede leeslamp

‘Bederf je ogen niet!’ Herkent u die bezorgde uitroep als u ergens in een onverlicht hoekje helemaal opgaat in uw boek of magazine? De waarschuwing berust op een hardnekkige mythe. Er bestaat geen wetenschappelijk bewijs dat lezen bij slecht licht schadelijk zou zijn voor uw ogen. Maar het is wel vermoeiender dan lezen bij goed licht.
Daarom is een goede leeslamp kopen een investering waar u lang plezier van heeft. We lezen tegenwoordig weliswaar veel op het beeldscherm van onze laptop of computer, maar voor veel mensen blijft ‘lekker in een boek of tijdschrift kruipen’ een groot genoegen. Onze tip voor grote en kleine boekenwurmen: je leest lekkerder met een goede leeslamp.

Een flexibele leeslamp past zich aan uw wensen aan

Hebben we het over een leeslamp, dan doelen we meestal op een staande lamp met een solide voet en één of meer verlichtingselementen. Die elementen zijn bij voorkeur draaibaar- en verstelbaar, zodat je het gerichte leeslicht als het ware naar je toe kunt halen. Een flexibele leeslamp past zich aan uw leeshouding en lectuur aan.

De meest logische plek voor een leeslamp is naast of half achter uw favoriete stoel, in een hoek van uw leefruimte waar u zich graag terugtrekt. Heeft u een open haard in huis? Dan mag een comfortabele fauteuil met leeslamp zéker niet ontbreken. Leest u graag aan de eettafel, dan is een tafellamp met gericht en verstelbaar licht ideaal.

Lezen voor het slapen gaan

Veel mensen lezen graag nog wat voor het slapen gaan. Ook bij het bed is een verstelbare leeslamp goed op zijn plaats. Dit is dan meestal een kleine wandlamp, bij voorkeur met een flexibele arm. Voor stellen is het praktisch om een kleine, goed richtbare ledlamp te kopen, zodat het leeslicht de ander niet hindert. Er zijn ook lichtgewicht lampjes verkrijgbaar die u aan uw boek kunt klemmen, maar dat zijn eerder leuke hebbedingetjes.

Leeslampen zijn er in alle vormen en maten. Wie een favoriete leesstoel en –hoek heeft, zal al snel een functionele vloerlamp kopen. Ze zijn er in alle stijlen en uitvoeringen en zorgen voor een welkome aanvulling op de algemene verlichting. Of u nu een klassiek of modern interieur heeft, bij Lampentoppers vindt u altijd een leeslamp naar zin. En die kunt u desgewenst vanuit uw leesstoel bestellen. Online.
Voor een advies kunt u ons altijd contact opnemen met onze servicelijn: +31 20 69 01 564.Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
winkel-keurmerk
Lampentoppers.nl 8.9 / 10 - 455 beoordelingen