Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 Jun 2017

Hoge of lage contrastverlichting, wat moet u kiezen?

Hoge en lage contrastverlichting

In hoofdlijnen zijn er twee soorten contrastverlichting te onderscheiden: hoog en laag. Lage contrastverlichting haalden we in de intro al even aan. Het gaat hier om prettig, (soms) gedimd licht dat de ogen doet ontspannen. Bij hoge contrastverlichting is het tegenovergestelde het geval. Dit licht is bedoeld om goed te kunnen zien waar u mee bezig bent, bijvoorbeeld tijdens het koken of als u thuiswerkt.

Een goed voorbeeld van een plek waar hoge contrastverlichting noodzakelijk is, is de kluskamer. Wanneer u aan de slag gaat met gereedschap, is het zaak om precies te kunnen zien waar u mee bezig bent. U wilt letterlijk de spijker op zijn kop slaan, in plaats van uw duim te raken. Toch zien we vaak dat dergelijke ruimtes onderbelicht zijn. Leuk voor de sfeer misschien, maar niet praktisch.

Hoog en laag contrast in 1 lamp

Wanneer u hoge en én lage contrastverlichting nodig heeft binnen één ruimte, kan een multifunctionele vloerlamp uitkomst bieden. De Double Square Led RVS is daar een goed voorbeeld van. De lamp beschikt over een draaibare bovenschijf, waardoor u kunt kiezen voor direct of indirect licht. Daarnaast is het bovenste licht te dimmen voor een warm licht met laag contrast.

Aan deze design vloerlamp is tevens een krachtigere leeslamp bevestigd. Het gaat hier om de hoge contrastverlichting die uitstekend van pas komt als u iets goed moet kunnen zien, maar ook als u bijvoorbeeld een kunstvoorwerp in uw woonkamer wilt accentueren. Bent u alleen op zoek naar het laatste, dan kunt u ook kiezen voor deze krachtige lamp met Led-verlichting.

Lichtadvies van onze experts

Niet alle lampen beschikken over de door u gewenste functionaliteiten en soms kan het lastig zijn om te bepalen wat u nodig heeft in huis. Daarom adviseren wij u altijd om contact op te nemen met een expert. Die kan u precies vertellen hoe u de gewenste sfeer creëert en hoe u hoge en lage contrastverlichting kunt combineren om tot het gewenste resultaat te komen.

Als u prangende vragen heeft of graag advies wilt, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via [email protected]. Uiteraard kunt u ook bellen (020-690156), zodat wij u meteen te woord kunnen staan en van een passend advies kunnen voorzien.




Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter