Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
20 May 2017

Tips voor het schoonmaken van uw lampen

Messing

Messing armaturen zijn de laatste jaren bijzonder trendy. Daar waar messing zich bij aankoop onderscheidt met een typerende goudgele glans, verandert dit na verloop van tijd in een meer bronzen uitstraling. Of dit een wenselijk effect is, hangt sterk af van uw smaak. Als u de voorkeur geeft aan de oorspronkelijke kleur, adviseren we de lamp regelmatig te poetsen. Doe dit bij voorkeur met een licht vochtige zachte doek (eventueel met een beetje koperpoets) en alleen als de messing ongelakt is. Houdt u juist van de bronzen gloed die na enige tijd ontstaat? Maak de lamp dan minder vaak schoon.

Stoffen lampenkap

Zo trendy als de uitstraling van messing, zo klassiek is de uitstraling van de stoffen lampenkap. Maar vergis u niet: ook in 2017 zijn deze klassieke lampenkappen weer helemaal in de mode. Bij Lampentoppers worden ze zelfs op maat voor u gemaakt. Het reinigen van deze kappen is bovendien eenvoudiger dan u misschien denkt. In onze webshop kiest u zelf de stof en dit bepaalt welke reinigingsmethode optimaal is. Voor linnen adviseren we bijvoorbeeld een kledingroller of zachte stofdoek te gebruiken. Zo blijft de kap altijd zijn oorspronkelijke uitstraling behouden.


Glazen lampenkap

De glazen lampenkap behoort tot de lampen die relatief makkelijk zijn te onderhouden. Snel stofvrij maken met een plumeau werkt over het algemeen bijzonder goed. Voor het serieuzere schoonmaakwerk kunt u lauw water met een beetje afwasmiddel gebruiken. Wel is het belangrijk om het glas direct na het afsoppen te drogen, omdat er anders net zoals op uw drinkglazen opdroogplekken ontstaan. En dat is iets dat u bij uw verlichting maar al te graag wilt voorkomen.


RVS

Ook verlichting met een RVS armatuur is in de basis behoorlijk eenvoudig te reinigen. Gebruik een zachte, vochtige doek voor het poetsen en wrijf daarna op met een droge theedoek om streepvorming te vermijden. Ziet u toch nog kleine oneffenheden op het RVS materiaal? Gebruik dan een speciale RVS-reiniger om de lamp volledig van strepen te ontdoen. Bijkomend voordeel is dat dit middel niet alleen een reinigende, maar ook een verzorgende functie heeft. Zo blijft uw RVS verlichting er gedurende langere tijd mooi uitzien.





Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter