De voordelen van LED verlichting

Laag energieverbruik
Een LED Gloeilamp verbruikt slechts 2,5 tot 5,0 Watt aan vermogen, dat is veel minder dan een gloeilamp of halogeenspot (30/50 watt)
maar ook een stuk minder dan een spaarlamp (5/12 watt).
Hierdoor kan gemakkelijk op de energierekening bespaard worden!
Duurzaam
De gemiddelde levensduur van een LED Gloeilamp is 50.000 branduren! Vergelijk dat eens met een gloeilamp die 1000 uur meegaat, of een spaarlamp die 6.000 uur meegaat.
Als je dit omrekent dan betekent dat, bij een gebruik van ongeveer 4 uur per dag, een LED gloeilamp gemiddeld 35 jaar meegaat!
Milieu vriendelijk
De LED Gloeilamp is een hele energiezuinige lamp, hij verbruikt maar liefst 90% minder energie dan een gewone gloeilamp en gaat zeker 50 keer langer mee.
Bovendien hoeft een LED Gloeilamp, in tegenstelling tot de spaarlamp niet bij het chemisch afval, maar deze kan gewoon in de prullenbak.
Geen warmteontwikkeling
Men denkt vaak dat hoe hoger het wattage van een lamp is, hoe meer licht eruit komt. Dat is misschien zo voor een normale gloeilamp, maar een LED Gloeilamp van 5W geeft zeker zoveel licht. Het verschil in Watt gaat bij de gloeilamp zitten in warmte, ongeveer 95%, bij de LED gloeilamp is dit maar 10%!De LED gloeilamp wordt ook niet heet. Het is dus zeer efficiënte, volwassen en kindervriendelijke verlichting!
Geen opwarmtijd
Een LED Gloeilamp hoeft niet eerst op te warmen voordat hij maximaal licht geeft. Dit is wel het geval bij bijvoorbeeld een spaarlamp (5 min!) of een TL-lamp.
De LED Gloeilamp kan ook zo vaak als gewenst aan of uitgeschakeld worden, zonder negatief effect op de levensduur.
Betaalbaarheid
Het is geen geheim dat de LED Gloeilamp in aanschaf duurder is, maar de besparing op uw energierekening én de lange levensduur maken de aanschaf meer dan rendabel.
Eén LED-lamp bespaart jaarlijks gemiddeld 55 kWh, dit komt momenteel overeen met € 12,- op jaarbasis (huidige energieprijs is á 0,22 per kWh).Verbruik en levensduur.Een 4 watt LED Gloeilamp geeft net zo veel licht als 40 Watt gloeilamp, maar hij verbruikt 90% minder! In vergelijking met de spaarlamp verbruikt hij ongeveer de helft minder. Daar komt bij dat de gemiddelde levensduur van een LED gloeilamp maar liefst 50.000 uur is.Het zal voor veel mensen geen verassing meer zijn dat LED veel energiezuiniger is dan 'normale' verlichting. Met minder wattage komt er meer licht uit een LED lamp. Dat komt door het rendement van een LED. Ter vergelijking: Bij een gloeilamp wordt slechts 5% van de energie omgezet in licht en bij een moderne LED is dit nu al 50%.

Maar belangrijker is nog de efficiëntie van de lichtbron. Hoeveel licht wordt er precies uitgestraald per eenheid energie die erin gaat. Dit wordt uitgedrukt in lumen/watt. Lumen is een eenheid voor de hoeveelheid uitgezonden licht.

Zoals je kunt zien zit er een behoorlijke range in de lichtopbrengst van een LED. Dit is namelijk sterk afhankelijk van een aantal factoren. Een belangrijke factor is het soort waarvan de LED is gemaakt. Een tweede punt is de kleur, een witte LED (van bijvoorbeeld 5.000K) is aanzienlijk efficiënter dan een warm witte LED (3.000K), 1,5x meer licht is geen uitzondering. Als laatste is de fabrikant van belang, de een maakt gewoonweg betere LEDs dan de ander.Als je de waarden vergelijkt dan zie je bijvoorbeeld dat een 50W halogeenspot al snel 400 lumen kan opbrengen, de gemiddelde LED lamp haalt dit echter niet. Toch worden er vergelijkende waardes gegeven vaak door de fabrikant. De redenering is dan dat halogeen veel breder uitstraalt en LED een smalle straal heeft, binnen die smallere straal is de lichtopbrengst dan vergelijkbaar.Al met al zijn we er nog niet helemaal met LED verlichting, maar de lichtopbrengst van de nieuwe generatie LEDs neemt razendsnel toe. Over een paar jaar... Voor de mensen die nu LED verlichting aanschaffen: er is dus helaas geen tabel die de wattages vergelijkbaar maakt. Neem bij aanschaf liever de lichtopbrengst mee in de overweging.

KLIK HIER voor onze Led verlichting