Wandlampen voor buiten

Buitenverlichting voor aan de wand? Ook uw buitenlampen besteld u natuurlijk voor spotprijzen bij Lampentoppers!

Artdelight

Wandlamp LED Cube Zwart IP54

154,95
Artdelight

Buitenlamp Carre Wit Led IP54

104,95
Artdelight

Wandlamp Sharp Led Wit IP54

139,95
Artdelight

Buitenlamp Rowin Zwart 25cm

144,95
Artdelight

Buitenlamp Carre Zwart Led IP54

104,95
Artdelight

Wandlamp LED Hudson WIT IP54

164,95
Artdelight

Wandlamp LED Cube Zwart IP54 Dim To Warm

169,95
Artdelight

Wandlamp Sharp Led Antraciet IP54

139,95
Artdelight

Wandlamp LED Hudson ALU IP54

164,95
Artdelight

Wandlamp LED Dallas Zwart Goud IP54

169,95
Artdelight

Wandlamp LED Hudson Antraciet IP54

164,95
Artdelight

Wandlamp LED Cube WIT IP54

154,95
Artdelight

Wandlamp Brody 2 Zwart Led IP54

124,95
Artdelight

Wandlamp LED Eindhoven 100 Zwart IP54

124,95
Artdelight

Wandlamp LED Cube ALU IP54

154,95
Artdelight

Wandlamp Brody 2 Aluminium Led IP54

124,95
Artdelight

Wandlamp Brody 2 Bruin Led IP54

124,95
Artdelight

Wandlamp Brody 2 Wit Led IP54

124,95
Artdelight

Wandlamp LED Cube WIT IP54 Dim To Warm

169,95
Artdelight

Wandlamp Sharp Led Zwart Goud IP54

139,95
Artdelight

Wandlamp LED Dallas Wit IP54

169,95
Wandlampen voor buiten

Wandlampen voor buiten aan de gevel van uw woning of bedrijf kunnen om verschillende redenen worden geplaatst .De wandlamp kan worden geplaatst in verband met veiligheid zodat uw huis of bedrijfspand goed verlicht is, een andere reden kan zijn om de gevel sfeervol te verlichten en deze meer en beter op te laten vallen.

Wandlampen voor buiten zijn een belangrijk element in de verlichting van je tuin, terras of balkon. Ze kunnen niet alleen zorgen voor veiligheid en functionaliteit, maar ook voor sfeer en decoratie. In deze tekst gaan we dieper in op de verschillende soorten wandlampen voor buiten, waar je op moet letten bij het kiezen van een wandlamp en hoe je ze het beste kunt plaatsen.

Soorten wandlampen voor buiten

Er zijn verschillende soorten wandlampen voor buiten. Hieronder worden de meest voorkomende soorten besproken.

Klassieke wandlampen

Klassieke wandlampen voor buiten hebben vaak een traditioneel design en worden veel gebruikt bij oudere woningen. Ze zijn gemaakt van materialen zoals gietijzer, brons of koper en hebben meestal een glazen kapje om het licht te verspreiden.

Moderne wandlampen

Moderne wandlampen voor buiten hebben vaak een strak design en zijn gemaakt van materialen zoals aluminium, roestvrij staal of kunststof. Ze zijn vaak energiezuinig en hebben verschillende kleurtemperaturen.

LED wandlampen

LED wandlampen voor buiten zijn energiezuinig en hebben een lange levensduur. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleurtemperaturen.

Waar op letten bij het kiezen van een wandlamp?

Bij het kiezen van een wandlamp voor buiten zijn er verschillende aspecten waar je op moet letten. Hieronder worden de belangrijkste aspecten besproken.

IP-waarde

Een belangrijk aspect bij het kiezen van een wandlamp voor buiten is de IP-waarde. De IP-waarde geeft aan in hoeverre de wandlamp bestand is tegen vocht en stof. Voor buitenverlichting is het belangrijk dat de IP-waarde hoog genoeg is zodat de lamp bestand is tegen regen, wind en vuil. Een IP-waarde van IP44 is geschikt voor gebruik buitenshuis.

Lichtsterkte

Een ander aspect om op te letten bij het kiezen van een wandlamp voor buiten is de lichtsterkte. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en het doel van de verlichting kun je kiezen voor een wandlamp met meer of minder lichtsterkte. Een wandlamp met een hogere lichtsterkte is bijvoorbeeld geschikt voor een groot terras, terwijl een wandlamp met een lagere lichtsterkte geschikt is voor een klein balkon.

Design

Het design van de wandlamp is ook belangrijk bij het kiezen van een wandlamp voor buiten. Je kunt kiezen voor een wandlamp die past bij de stijl van je woning of juist voor een buitenlamp die opvalt. 

Waterdichte wandlampen  

Ongeacht waar u de lamp voor gaat gebruiken, de buitenlampen die u aan de wand plaatst moeten (spat) waterdicht zijn. Deze wandlampen moeten bestand zijn tegen vocht en neerslag, deze buitenlampen hebben een IP-waarde van IP44, deze IP waarde geeft uw lamp genoeg bescherming tegen water.