G9 LED | G9 Lamp

G9 LED | G9 Lamp

De G9 lamp is er één die geruime tijd op de markt is terug te vinden. In het verleden werd ze vooral gebruikt voor kleine halogeenlampjes terwijl ze tegenwoordig natuurlijk vooral wordt toegepast voor kleine LED lampen. De fitting waarvan sprake is bij deze lamp bestaat uit twee pinnen welke op ongeveer 9 mm van elkaar verwijderd staan. Voor een G9 LED lamp geldt dat ze vaak wordt gebruikt als kleine en compacte lichtbron in decoratieve armaturen. Er kan hierbij gedacht worden aan niet alleen wandlampen en plafondlampen, maar ook aan hanglampen. Voor deze lampen geldt dat ze rechtstreeks werken op 230Volt wat ervoor zorgt dat ze toegepast kunnen worden in armaturen zonder dat er gebruik gemaakt dient te worden van een transformator.

Hoeveel bedragen de afmetingen van een G9 lamp?

Je dient er bij het kopen van een G9 lamp rekening mee te houden dat de afmetingen waar een G9 fitting over beschikt kan variëren. Deze is immers afhankelijk van het specifieke product net zoals van de fabrikant. Over het algemeen is het echter wel zo dat de afmetingen gestandaardiseerd zijn. Dit zorgt ervoor dat je min of meer kan rekenen op de afmetingen die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet:

 • De fitting van een G9 lamp heeft een diameter van zo'n 14 tot 16 mm;
 • De lengte van de fitting bedraagt zo'n 18 tot 20 mm;
 • De lengte van de totale lamp bedraagt ongeveer 50 mm;
 • De afstand tussen de pinnen bedraagt ongeveer 9 mm.

Voor de bovenstaande gegevens geldt dat ze slechts als richtlijn gelden. Met andere woorden, het is in de praktijk altijd mogelijk dat er bij de G9 LED van jouw keuze sprake is van een bepaald verschil.

G9 halogeen vervangen door G9 LED

Bij nieuwe binnenverlichting kopen spreekt het voor zich dat er door mensen altijd wordt gekeken in de richting van LED en dus niet langer naar halogeen. Dat is ook niet meer dan logisch. Voor halogeen geldt dat het er bekend om staat over een aanzienlijk hoger energieverbruik te beschikken. Het spreekt voor zich dat dit iets is wat je in de praktijk graag wil voorkomen. Ben je van plan om jouw halogeen G9 lamp te vervangen door een G9 LED? Dan zijn er wel een aantal belangrijke zaken om aandacht aan te besteden. Het gaat hierbij dan meer concreet om de volgende:

 • De wattage waar je G9 LED over moet beschikken;
 • De kleurtemperatuur waarvan sprake moet zijn;
 • De dimbaarheid van de lamp;
 • De afmetingen waar de lamp over mag beschikken.

Houdt er onder meer rekening mee dat niet elke G9 lamp zomaar dimbaar is. Voor verschillende van deze lampen geldt dat ze dimbaar zijn, maar anderen zijn dat niet. Controleer altijd of de LED-lamp die je wenst te kopen compatibel is met je dimmer en/of het helderheidsbereik weet te voldoen aan je vooropgestelde verwachtingen.

In welke ruimte kan je er gebruik van maken?

Voor de G9 lamp geldt dat ze er bekend om staat gebruikt te kunnen worden in tal van uiteenlopende ruimtes. Het gaat hierbij dan meer concreet om zowel de woonkamer als de badkamer als de keuken. Dat is voor een groot deel te wijten aan de hoge lichtopbrengst waar ze bekend om staat. Bovendien is het zoals eerder op deze pagina aangehaald ook zo dat je er aandachtig voor dient te zijn dat een G9 LED een klein vormgegeven lampje is. Dit maakt dat ze in tal van verschillende soorten lampen toegepast kan worden. Er kan hierbij dan meer concreet worden gedacht aan de volgende:

 • Hanglampen;
 • Wandlampen;
 • Tafellampen.

Voor deze kleine lampjes geldt bovendien dat ze rechtstreeks werken op 230Volt. Ook dit is een belangrijk voordeel waar je rekening mee kan houden. Als gevolg hiervan is het immers zo dat er geen gebruik van een transformator is vereist.

Toch eerder op zoek naar een andere fitting?

Hoewel veel mensen in hun woning op verschillende plaatsen gebruikmaken van een G9 lamp is het zo dat er uiteraard op de markt ook nog tal van andere fittingen zijn terug te vinden. Wat dit betreft kan je onder meer denken aan de onderstaande mogelijkheden:

Ook wanneer je niet alleen maar op zoek bent naar een G9 lamp ben je hier bij Lampentoppers.nl aan het juiste adres. Het spreekt immers voor zich dat wij ook de bovenstaande fittingen allemaal in ons aanbod hebben zitten. Ben je eerder nog op zoek naar een ander, bijzonder exemplaar zoals een smart wandlamp voor binnen? Ook deze kan je bij ons kopen! Op deze manier kan je alle gewenste lampen in één keer bestellen!

Koop ook jouw G9 lamp hier bij Lampentoppers.nl!

Heb jij ook behoefte aan een G9 lamp? In dat geval heeft de bovenstaande informatie je ongetwijfeld duidelijk gemaakt dat er heel wat goede redenen aan te halen zijn om deze te kopen. Wanneer je dat doet kan je hier bij Lampentoppers.nl in ieder geval rekenen op enkele zeer aantrekkelijke voordelen. Niet alleen zorgen wij bijvoorbeeld voor een snelle levering, daarnaast ben je ook altijd verzekerd van de scherpst mogelijke aankoopprijs. Plaats je een bestelling van meer dan 50 euro? Dan nemen wij ook nog eens de verzendkosten voor onze rekening! Stuk voor stuk goede redenen om jouw G9 lamp te kopen hier bij Lampentoppers.nl!