Wandplank | Wandschap

Wandplank | Wandschap

Wanneer je in bepaalde ruimtes van je woning over slechts een beperkte hoeveelheid aan opbergruimte beschikt kan het altijd de moeite waard zijn om de aankoop van een wandplank te overwegen. Door het kopen van een dergelijke plank om aan de muur of wand te bevestigen sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Niet alleen ziet zo’n plank er namelijk zeer goed uit, daarnaast zal je ook nog eens kunnen concluderen dat deze de perfecte basis vormt voor bijvoorbeeld enkele mooie decoratiestukken. Wil jij ook graag een wandschap kopen voor in jouw woning? Ontdek dan zeker even het aanbod dat wij hier bij Lampentoppers.nl voor jou in petto hebben!

Waarom gebruikmaken van een wandplank?

 Er zijn zoals hierboven aangehaald best een aantal interessante voordelen verbonden aan het kopen van een wandplank om in je woning gebruik van te maken. Het eerste voordeel waar je op kan rekenen is natuurlijk terug te vinden in het feit dat je extra opbergruimte gaat creëren. Althans, je gaat een manier creëren om bepaalde stukken los van de grond tentoon te kunnen stellen. Het kan hierbij uiteraard gaan om de meest uiteenlopende artikelen. Denk hierbij onder meer aan:

  • Boeken;
  • Leuke beeldjes;
  • Plantjes;
  • Andere (verzamel)objecten.

Feit is dat wandplanken in de praktijk duidelijk gebruikt kunnen worden als basis voor heel wat leuke spulletjes. Voor deze spullen geldt bovendien dat ze gewoon open en bloot geplaatst kunnen worden zodat iedereen er mee van kan genieten. Voor de verzamelaars onder ons is het kopen van één of meerdere wandplanken dan ook zomaar als extra interessant te omschrijven.

Wandplanken komen ook de netheid van je huis ten goede

Een bijkomend voordeel waar je mogelijk niet meteen aan zou denken heeft te maken met het feit dat het gebruik van dergelijke planken er ook voor zorgt dat er een belangrijke meerwaarde wordt gecreëerd op vlak van onderhoudsvriendelijkheid in je woning. Wanneer er veel kasten of andere opbergmeubelen op de vloer van je woning worden geplaatst kunnen deze het schoonmaken aanzienlijk bemoeilijken. Dat is niet alleen vervelend, daarnaast is het ook zomaar mogelijk dat het stof en vuil zich gaat ophopen onder de kasten. Met een wandplank heb je dit probleem niet.

Een wandplank wordt zoals de naam aangeeft bevestigd aan de muur of wand van je keuze wat ervoor zorgt dat ze niet op de vloer komt te staan. Ze vormt dan ook op geen enkele manier een obstakel tijdens het schoonmaken. Daarnaast zal je kunnen concluderen dat het schoonmaken van bijvoorbeeld een wandschap erg eenvoudig is waardoor je ook hier niet veel tijd voor moet voorzien.

Wandplanken voorzien van een kapstok

Indien je op het punt staat om een bepaalde wandplank te kopen zal het meteen duidelijk worden dat er heel veel verschillende soorten exemplaren bestaan. Vaak is het zelfs zo dat je door het kopen van een wandschap kan rekenen op meerdere voordelen. Zo geldt voor bepaalde exemplaren dat ze niet alleen bestaan uit een wandplank of -schap, maar ook voorzien zijn van bijvoorbeeld een kapstok. Voor heel wat mensen geldt dat ze in hun woning slechts kunnen rekenen op een beperkte hoeveelheid aan ruimte aan de muur. Dit zou er zomaar voor kunnen zorgen dat je niet de mogelijkheid hebt om zowel een wandplank als een kapstok te voorzien. Dat hoeft echter geen enkel probleem te zijn. Een twee-in-één-oplossing kan dan ongetwijfeld interessant zijn!

Verkrijgbaar in tal van verschillende afmetingen

Een belangrijk punt om bij het kopen van een wandplank of een wandschap rekening mee te houden heeft uiteraard te maken met het formaat waarover ze dient te beschikken. Hoe groter het exemplaar van je keuze des te meer je er uiteraard op kwijt kan. Dit gezegd hebbende spreekt het voor zich dat je ook over voldoende ruimte dient te beschikken aan de muur om ze te kunnen plaatsen. Voordat je over gaat tot het bestellen van één van de verschillende wandplanken uit ons assortiment is het dan ook steeds aan te raden om even de beschikbare hoeveelheid aan ruimte op te meten. Alleen op die manier kan je immers concreet bepalen hoe groot jouw wandplank mag zijn.

Een los exemplaar of een uitgebreidere set kopen?

In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen in eerste instantie gewoon op zoek zijn naar een enkele wandplank om aan te schaffen. Dit gezegd hebbende kan je ook het idee hebben opgevat om in één keer verschillende exemplaren te kopen. In het merendeel van de gevallen zal je dan graag willen dat deze verschillende planken toch min of meer over dezelfde stijl beschikken. Dat is geen probleem. Je zou er in deze situatie in ieder geval goed aan kunnen doen om over te gaan tot het kopen van een set bestaande uit meerdere dezelfde exemplaren.

Het kopen van een wandplank of wandschap set zorgt ervoor dat je in één klap de beschikking krijgt over dus niet één, maar wel meerdere wandplanken. Afhankelijk van de set in kwestie gaat het dan om allemaal planken met dezelfde of met verschillende afmetingen. Door deze boven of naast of in ieder geval in de directe nabijheid van elkaar te hangen kan een zeer mooi eindresultaat ontstaan in jouw interieur. Op deze manier kan je uiteraard ook in één klap rekenen op nog meer opbergruimte aan de muur.

Waarin schuilt de meerwaarde van een wandschap?

Wanneer je graag objecten tegen de muur aan wenst te plaatsen kan je daarvoor een keuze maken tussen verschillende mogelijkheden. Het gaat hierbij dan meer bepaald om de volgende:

  1. Een wandplank;
  2. Een wandschap.

Bij een wandplank is het zo dat er enkel en alleen sprake is van een plank die aan de muur wordt bevestigd. Kies je voor een wandschap? Dan is er uiteraard sprake van een groter geheel. In bepaalde gevallen is het zelfs mogelijk dat een dergelijk schap nog beschikt over een volledig afgesloten opbergruimte. Eigenlijk zorgt dit ervoor dat je kan rekenen op de combinatie van zowel een open ruimte voor het plaatsen van artikelen als een afgesloten opbergruimte. Zo sla je twee vliegen in één klap. Het is uiteraard geheel aan jou om te bepalen waar je voorkeur precies naar uitgaat.

Bestel jouw wandplank vandaag nog hier bij Lampentoppers.nl!

Bijzonder veel mensen blijken fan te zijn van het gebruik van een wandplank. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, in tegendeel. Door gebruik te maken van zo’n wandplank zorg je er namelijk voor dat je op een prachtige manier enkele leuke objecten tentoon kan stellen. Op deze manier kan niet alleen jijzelf, maar kunnen ook de mensen die je over de vloer krijgt ervan genieten. Wil je liever dat bepaalde artikelen opgeborgen kunnen worden aan de muur? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Er zijn in ons assortiment dan ook verschillende wandschappen terug te vinden die beschikken over een compartiment welke volledig kan worden afgesloten. Ook dat kan zomaar interessant zijn.

In ieder geval, of je nu op zoek bent naar wandplanken of wandschappen om te bestellen, in beide gevallen is het meer dan de moeite waard om te overwegen om dat te doen hier bij Lampentoppers.nl. Plaats je een bestelling bij ons met een bestelwaarde van meer dan 50 euro? Dan zorgen wij ook nog eens voor een volledig gratis verzending van jouw wandplank!