Plafondventilator

-3%
Freelight Plafondventilator Brezza Wit 132cm
Freelight

Plafondventilator Brezza Wit 132cm

299,00 289,00
-3%
Freelight Plafondventilator Brezza Zwart 132cm
Freelight

Plafondventilator Brezza Zwart 132cm

299,00 289,00
Freelight

Plafondventilator Aeolus Cetus Eco Antraciet

398,00
-17%
Lucci Air Plafondventilator Airfusion Bali Bruin Ø 132cm
Lucci Air

Plafondventilator Airfusion Bali Bruin Ø 132cm

469,00 389,95
-27%
ETH Plafondventilator The Fan no.6 Ø 137cm RVS
ETH

Plafondventilator The Fan no.6 Ø 137cm RVS

299,00 219,00
Freelight

Plafondventilator Brezza Wit incl. Led 132cm

345,00
-28%
ETH Plafondventilator The Fan no.4 Ø 132cm RVS
ETH

Plafondventilator The Fan no.4 Ø 132cm RVS

249,00 179,00
-15%
Bayside Plafondventilator Lagoon Zwart incl. Lamp 132cm Outdoor
Bayside

Plafondventilator Lagoon Zwart incl. Lamp 132cm Outdoor

289,00 244,95
-15%
ETH Plafondventilator The Fan no.4 Ø 132cm Wit 18Watt
-15%
Bayside Plafondventilator Lagoon Wit incl. Lamp 132cm Outdoor
Bayside

Plafondventilator Lagoon Wit incl. Lamp 132cm Outdoor

289,00 244,95
-30%
ETH Plafondventilator The Fan no.6 Ø 137cm Wit
ETH

Plafondventilator The Fan no.6 Ø 137cm Wit

299,00 209,00
Lucci Air

Plafondventilator Airfusion Aria Wit Coastal

249,00
-3%
Lucci Air Plafondventilator Airfusion Aria Zwart LED Coastal
Lucci Air

Plafondventilator Airfusion Aria Zwart LED Coastal

299,00 289,95
-18%
JUST LIGHT Plafondventilator Leonard Wit Zilver Ø 58cm
JUST LIGHT

Plafondventilator Leonard Wit Zilver Ø 58cm

169,00 139,00

Het kopen van een plafondventilator geniet vandaag de dag een meer dan aanzienlijke populariteit. Dat hoeft ook zeker niet te verbazen, in tegendeel. Indien je kiest voor het kopen van een dergelijke plafond ventilator kan je namelijk tijdens de warme zomermaanden zorgen voor een aangename verfrissing in je woning. Bovendien is het zo dat deze ventilatoren er vandaag de dag heel wat anders uitzien in vergelijking met vroeger. Wist je bijvoorbeeld dat ook een speciaal designexemplaar zomaar tot de mogelijkheden behoort? In ieder geval, wanneer ook jij graag in jouw woning wil kunnen genieten van de voordelen van een plafondventilator is het met absolute zekerheid een aanrader om je even in de onderstaande informatie te verdiepen!

Een plafondventilator is interessant het hele jaar door

Een zeer belangrijk misverstand dat eigenlijk de wereld uit moet worden geholpen heeft te maken met de veronderstelling dat een plafondventilator enkel en alleen interessant is tijdens de zomer. Dat is absoluut niet juist. De werking waarover ze beschikt is een flink stuk veelzijdiger dan je zou vermoeden. Voor het merendeel van de exemplaren die zijn terug te vinden in ons assortiment geldt dat ze beschikken over twee verschillende standen. Het gaat hierbij dan meer concreet om:

 1. Een zomerstand;
 2. Een winterstand.

Wanneer je de plafond ventilator op winterstand plaatst zal je kunnen concluderen dat deze de warme lucht naar beneden zal duwen. Dit betekent dat je om hetzelfde warmtegevoel te kunnen bekomen de verwarming veel minder hard moet laten werken. Gemiddeld zorgt dit in de praktijk voor een energiebesparing van zo’n 10 procent tijdens de wintermaanden.

Plaats je de plafondventilator op de zomerstand? In dat geval wordt ervoor gekozen om de koude lucht naar omlaag te duwen. In het bijzonder de verplaatsing van de lucht in de ruimte voelt aan als een lekker verfrissend briesje. Dit zorgt ervoor dat er een heerlijk verkoelend effect kan worden gecreëerd waardoor je het jezelf tijdens de zomermaanden een flink stuk aangenamer kan maken.

Waar rekening mee houden bij een plafond ventilator kopen?

Sta je op het punt om een plafondventilator te kopen? Dan zijn er tal van verschillende zaken waar je aandachtig voor dient te zijn. Enkele zaken waar je zeker stil bij moet blijven staan zijn:

 • Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl?
 • Over welke snelheden dient de ventilator te beschikken?
 • De manier waarop de plafond ventilator moet worden bediend;
 • Of er sprake is van aerodynamische bladen of niet;
 • Het geluidsniveau dat de ventilator produceert.

In vergelijking met vroeger zal je in ieder geval tot de conclusie komen dat de uitstraling van een plafondventilator heel wat prettiger is geworden. Niet alleen is het zo dat ze aangeschaft kan worden in verschillende kleuren, wat namelijk ook te denken van de verschillende soorten afwerkingen waarvan sprake is? Wil jij bijvoorbeeld graag een specifieke design plafondventilator kopen? Dan zal je kunnen concluderen dat ook dat probleemloos tot de mogelijkheden zal behoren. Is het voor jou niet helemaal duidelijk welke plafondventilator uit ons aanbod voor jou de beste keuze is? Dan kan het altijd de moeite waard zijn om even contact op te nemen met onze klantenservice!

Op welke manier kan deze precies worden bediend?

Het bedienen van een plafond ventilator kan op verschillende manieren gebeuren. In eerste instantie is het zo dat er doorgaans altijd een afstandsbediening mee wordt geleverd. Deze maakt het mogelijk om eenvoudig de gewenste stand net zoals de snelheid van de bladen te bepalen. Voor de meeste van onze exemplaren geldt dat ze niet alleen maar te bedienen zijn met behulp van een afstandsbediening, maar ook door middel van een muurschakelaar. Op deze manier kan je de bediening van jouw exemplaar precies regelen hoe jij dat het liefste wil.

Waar kan je zo’n ventilator allemaal ophangen?

Zoals eerder op deze pagina aangehaald is het zo dat je bij de keuze voor het kopen van een plafond ventilator onder meer stil moet blijven staan bij het geluid dat ze produceert. Voor heel wat ventilatoren was vroeger van toepassing dat ze behoorlijk wat geluid maakten wat als gevolg had dat ze bijvoorbeeld niet of nauwelijks in de slaapkamer konden worden gebruikt. Vandaag de dag is dat gelukkig helemaal anders. De plafondventilators die je aantreft in het aanbod hier bij Lampentoppers.nl staan er dan ook om bekend fluisterstil te zijn. Dit zorgt ervoor dat je ze met een gerust hart overal in je woning kan ophangen. Dit geldt dus ook voor de slaapkamer.

Op zoek naar andere ventilatoren? Ook dan kunnen wij je verder helpen!

Hoe interessant de keuze voor een plafondventilator in de praktijk ook mag zijn, het spreekt voor zich dat er op de markt ook nog heel wat andere exemplaren zijn terug te vinden. Enkele van de andere mogelijkheden waar je voor kan kiezen zijn de onderstaande:

Voordat je overgaat tot het kopen van een bepaalde ventilator is het altijd de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de verschillende exemplaren die er in ons aanbod zijn terug te vinden. In het merendeel van de gevallen is het zo dat mensen er toch voor blijken te kiezen om over te gaan tot het kopen van een mooie plafondventilator.

Behoefte aan advies? Neem contact op met onze klantenservice!

Het kopen van een plafondventilator is uiteraard niet iets wat je zomaar elke dag doet, in tegendeel. Vanwege deze reden zal je er dan ook absoluut zeker van willen zijn dat deze ventilator op vlak van functionaliteit precies weet te voldoen aan jouw verwachtingen. Twijfel je toch nog een beetje tussen verschillende exemplaren en zou je daarom graag willen kunnen rekenen op het advies van een echte expert? In dat geval is het altijd de moeite waard om contact op te nemen met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen je immers zeer graag verder!

Bestel ook jouw plafondventilator nu hier bij Lampentoppers.nl!

Na het doornemen van alle informatie op deze pagina is de kans bijzonder groot dat ook jij overtuigd bent van de voordelen die verbonden zijn aan het kopen van een plafondventilator. Wanneer dat inderdaad het geval is zal je daardoor op zoek willen gaan naar een interessante webwinkel waar je deze bij kan bestellen. Hiervoor hoef je absoluut niet verder te zoeken, in tegendeel. Hier bij Lampentoppers.nl maken wij het voor onze klanten namelijk mogelijk om een keuze te maken uit enkele van de beste plafondventilators die er op de markt zijn terug te vinden. Verder bieden wij onze klanten nog heel wat extra interessante voordelen aan. Denk hierbij aan de onderstaande:

 • De plafond ventilator van je keuze kan altijd lekker snel worden geleverd;
 • Je geniet van een uitstekende garantie op jouw plafondventilator;
 • Wij bieden onze klanten altijd een 30 dagen recht op retour aan;
 • Je profiteert van scherpe verzendkosten of van gratis verzending vanaf meer dan 50 euro.

Vaak is het zo dat mensen er niet voor kiezen om hun nieuwe plafondventilator online te kopen omdat ze vrezen daarbij geconfronteerd te worden met zeer hoge verzendkosten. Niets van dit alles wanneer je ervoor kiest om één van de plafondventilators te kopen uit het aanbod hier bij Lampentoppers.nl. Vanaf een bestelbedrag van meer dan 50 euro nemen wij de verzending zelfs volledig voor onze eigen rekening. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, jouw nieuwe plafondventilator koop je nergens anders beter dan hier bij Lampentoppers.nl!