Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Jul 2017

De juiste lamp voor uw badkamer

Badkamer lampen: sfeer, functie en veiligheid

Naast douchen en baden, gebruiken we de badkamer voor nog veel meer doeleinden. Denk aan scheren, haar föhnen, uw baard trimmen of uw wenkbrauwen bijwerken. Dat zijn allemaal bezigheden, meestal boven de wastafel uitgevoerd, die goede verlichting vereisen. Dit is de zogeheten ‘taakverlichting’. Deze bevindt zich vaak bij de spiegels of kan in de spiegels zijn geïntegreerd.

Uw badkamer heeft meestal één hoofdschakelaar. Die is bedoeld om de algemene, centrale verlichting te activeren. Meestal zijn dit LED-inbouwspots, aangesloten op een transformator die 220 Volt omzet naar 12 Volt. De transformator wordt netjes weggewerkt in het plafond. Inbouwspots voor de badkamer zijn er in allerlei kleuren, vormen en afwerkingen.


Denk ook eens aan een moderne hanglamp voor de badkamer

De badkamer is een vochtige ruimte. Daar zult u bij de keuze van uw lampen rekening mee moeten houden. U kunt het best kiezen voor uitvoeringen die roestbestendig zijn. Ook de plaatsing luistert nauw. Niet te dicht bij bad, douche of wastafel. Hier bestaan uitstekende richtlijnen voor, waarin gesproken wordt over ‘zones’. Een goede installateur of elektricien werkt volgens die richtlijnen.

Dat een badkamer specifieke veiligheidseisen stelt aan de verlichting, wil niet zeggen dat u, als u daar de ruimte voor heeft, niet zou kunnen kiezen voor een opvallende hanglamp. Dat kan juist een bijzonder sfeervol element zijn in uw badkamer. Als u toch ‘in the mood’ bent om inspiratie op te doen met betrekking tot hanglampen, kijk dan ook eens naar ons speciale assortiment voor uw eetkeuken of eethoek.

U kunt uw lampen online kopen. Voor een advies kunt u ons altijd contact opnemen met onze servicelijn: +31 20 69 01 564.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter