Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
01 Jul 2017

Waar u op moet letten bij de aanschaf van een vloerlamp

Stap 1: wat moet de vloerlamp doen?

Met andere woorden: wat is uw doel? Op welke manier bent u van plan om de vloerlamp te gaan gebruiken? Als prettig achtergrondlicht, bijvoorbeeld tijdens een romantisch etentje, of moet de lamp juist fel licht geven bij het lezen van een boek? Denk dus eerst even na over het doel van de lamp, daarmee bakent u voor uzelf alvast terrein af en verkleint u de opties.

Stap 2: welke stijl past bij uw woning?

Beschikt u over een modern, strak interieur, dan is het waarschijnlijk geen goed plan om een vloerlamp met een klassiek design te kiezen. Het omgekeerde is ook waar: een strakke design vloerlamp binnen een klassiek interieur is over het algemeen ook geen succes. De huidige stijl van uw woning geeft u alvast een goed idee naar welk type vloerlamp u kunt gaan zoeken.


Stap 3: het type licht

Anno 2017 is de LED-lamp de standaard keuze. Vlak na de introductie werd deze lamp nog vaak vermeden vanwege het felle, ongezellige licht, maar die tijden zijn geweest. Moderne LED-lampen doen qua uitstraling weinig onder voor andere lichttypes. Ze zijn misschien iets duurder in de aanschaf, maar dat geld haalt u er met besparingen aan energie zo weer uit. TL-, spaar- en halogeenlampen zijn andere opties. Laatstgenoemde lampen zullen vanaf 2018 overigens verdwijnen.


Stap 4: welk materiaal heeft uw voorkeur?


Ook hier luidt het advies om goed te kijken naar uw huidige inrichting. Heeft u veel kunststof lampen in huis, dan is het vaak mooier om een materiaal te kiezen dat daarbij past. Let ook op de uitstraling van uw huidige lampen en die van de vloerlamp die u op het oog heeft. Zo voorkomt u dat de verschillende lampen binnen uw interieur elkaar tegenspreken. Een ‘samengeraapt zooitje’ wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen!


 

Stap 5: uitkiezen en aanschaffen

Uw lijstje met mogelijke vloerlampen moet nu wel zo’n beetje ingekort zijn tot een werkbare grootte. Tijd om een keuze te maken dus. Ons assortiment bestaat uit vele (design) vloerlampen, dus de kans is groot dat u iets vindt dat aan uw wensen en eisen voldoet. Let daarbij ook op onze aanbiedingen. Aan de hand van het oranje label in de bovenhoek kunt u meteen zien welke vloerlampen momenteel in prijs zijn verlaagd.

Heeft u toch nog hulp nodig bij het aanschaffen van een nieuwe vloerlamp, dan kunt u uiteraard ook altijd even contact opnemen met een van onze licht experts. Bel gerust naar 020-6901564, of mail: [email protected].

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter