Bazar Bizar

Geen producten gevonden...
Bazar Bizar

BAZAR BIZAR nodigt je uit voor een verre reis naar de dansende eilanden, eeuwenoude tradities en paradijselijke stranden van Indonesië. Het Belgische interieurmerk dat is ontstaan ​​uit een levenslange passie voor reizen, creëert hoogst originele designstukken gemaakt van milieuvriendelijke materialen zoals waterhyacint, rotan en bamboe. De uitgebreide collectie omvat geweven vloerkleden, lampen, kussens, keramiek, stoelen en vele andere interieur- en modeartikelen in zachte kleuren als beige, bruin, wit en ook zwart. Zorgvuldig geselecteerde designstukken die consequent originaliteit, kwaliteit, innovatie en vakmanschap belichamen. Bazar Bizar brengt dat mooie vleugje Balinese cultuur één voor één naar de vier uithoeken van de wereld.

De mensen achter Bazar Bizar zijn Pascale Pelsmaekers en Eddy Roothaert. Terwijl eigenaresse Pascale voor de creatieve kant zorgt en tevens het publieke ‘gezicht’ van het label is, zorgt haar man Eddy voor de logistiek.

Als wereldreizigers had het stel al veel gezien, maar Indonesië voelde als een ‘thuiskomen’. Ze werden verliefd op het land, de Balinese cultuur, het traditionele vakmanschap en de mensen, om nog maar te zwijgen van de boho-vibes. Zo kwamen ze op het idee om een ​​webshop te starten voor unieke meubelen en originele decoratieartikelen, vervaardigd door Balinese huisvrouwen. Elk item is uniek en heeft zijn eigen verhaal.

Inmiddels heeft het stel een eigen label ontwikkeld en ontwerpen en creëren ze hun eigen collecties van hoogwaardige en luxe decoratieve accenten en woonartikelen. Vier tot vijf keer per jaar reizen ze naar Indonesië, waar ze al een team hebben van meerdere Balinese medewerkers.

Alle items worden op een duurzame manier (hand)gemaakt en bovendien is het een middel om de lokale Balinese economie te ondersteunen. Doordat Pascale en Eddy het hele productieproces zelf in handen hebben, houden ze er ook de regie over: van productie tot en met levering. Ze besteden bijzondere aandacht aan goede arbeidsomstandigheden, hoogwaardige afwerking en garanderen eerlijke lonen voor hun arbeiders. Geïnteresseerd om te begrijpen hoe ecologie en duurzaamheid centraal staan ​​in ons bedrijf?

Dit betekent dat alles wat “Bazar Bizar” aanbiedt zowel ecologisch als fairtrade is, en dat willen ze in de toekomst ook zo houden.