Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
02 Jun 2017

4 belangrijke soorten verlichting in uw woning

Basisverlichting (ook wel bekend als algemene verlichting)

De basisverlichting is de verlichting die ervoor zorgt dat de ruimtes in uw huis voldoende zijn verlicht. Het gaat hierbij niet zozeer om sfeer of design, maar voornamelijk om functionaliteit. Zo moet de basisverlichting in uw slaapkamer genoeg licht bieden om aan de ene kant van de ruimte een tijdschrift te lezen en aan de andere kant van de ruimte kleren uit uw kledingkast te pakken. Het licht moet bij voorkeur onopvallend zijn, rustig aan de ogen en diffuus worden verspreid. Plafond- en wandlampen voldoen aan veel van deze criteria.


Taakverlichting (ook wel bekend als werkverlichting)

Nog meer dan basisverlichting, kenmerkt taakverlichting zich door een hoge functionaliteit. Dit type verlichting is bedoeld om een bepaald gedeelte van de ruimte gericht te verlichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een lamp boven de eettafel of aan een bureaulamp op de werkkamer. Omdat dit type verlichting niet de hele dag wordt gebruikt, is dimbaarheid een groot voordeel. Zo is er ’s avonds bijvoorbeeld meer licht nodig dan overdag en kunt u in elke situatie de juiste hoeveelheid licht creëren.


Sfeerverlichting (ook wel bekend als decoratieve verlichting)

Sfeerverlichting is de gulden middenweg tussen basisverlichting en taakverlichting. Het is vooral bedoeld om voor meer sfeer in een ruimte te zorgen. Dat kan enerzijds door de uitstraling van het armatuur of de lampenkap en anderzijds door de zachte, subtiele lichtopbrengst. Een klassiek tafellampje in de slaapkamer verbindt bijvoorbeeld de donkere en lichte delen in de kamer met elkaar. Zo ontstaat er een uniformere uitstraling en een prettige, ontspannen sfeer.


Accentverlichting

Accentverlichting combineert de voordelen van zowel sfeerverlichting als taakverlichting. Deze decoratieve verlichtingsvorm is zowel sfeervol als gericht, waardoor het de ideale manier is om bepaalde objecten in een ruimte uit te lichten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een schilderij, een beeld of een klassiek bouwkundig detail in uw woning.

Het combineren van de 4 hierboven genoemde verlichtingssoorten is een vak apart. Wij adviseren u daarom om bij de inrichting van uw woning advies in te winnen bij een van onze deskundige specialisten. Neem vrijblijvend contact op via [email protected] of bel ons direct op 020-6901564.Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter