Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 May 2017

Badkamerverlichting veilig & duurzaam

Badkamerverlichting

De badkamer is een belangrijke ruimte in uw huis. Het is dan ook belangrijk om ook hier goed na te denken over uw verlichting. In dit artikel geven wij tips over badkamerverlichting veiligheid en plaatsing. De veiligheid van uw verlichting in de badkamer moet centraal staan.

Omdat de badkamer een vochtige ruimte is dient de verlichting die er geplaatst wordt aan strengere eisen te voldoen dan de verlichting in andere kamers. Meestal wordt deze kamer onderverdeeld in 4 zones om aan te duiden hoe waterdicht uw verlichting moet zijn op die plaats in de badkamer.

Vochtbestemdige lampen

Badkamerverlichting in zones 1 en en 2 laat u best plaatsen door een gekwalificeerde elektricien om risico’s als elektrocutie en kortsluitingen te vermijden. Dit zal natuurlijk wel meer kosten dan als u het zelf doet, maar dan kan u ook een stuk geruster zijn. Badkamerverlichting voor zone 3 en 4 kan u zelf plaatsen indien u handig bent. Zoal u hierboven op het schema bij de uitleg ziet dient u te letten op de IP-waarde.

De IP-waarde bestaat uit 2 getallen, waarbij het eerste verwijst naar de bescherming tegen stof en vaste voorwerpen en het tweede cijfer verwijst naar de waterdichtheid. Vooral het tweede getal is in dit geval dus relevant. Zoals u al misschien al wel heeft kunnen afleiden uit het schema hierboven staat een hoger getal voor een hogere waterdichtheid. Dit getal kan variëren van 0 (= niet beschermd) t.e.m. 8 (= bescherm tegen verblijf onder water, drukwaterdicht).

De beste plaats voor uw badkamerverlichting

In de badkamer is het belangrijk goede verlichting te hebben in de gehele ruimte, maar vooral ook aan de spiegels en aan het bad en/of de douche. Een goede verlichte badkamer is een noodzakelijkheid. Zorg ervoor dat u een mix heeft tussen functionele verlichting en sfeerverlichting. Dankzij het functioneel licht heeft u ‘s ochtends genoeg licht als u gehaast voor de spiegel staat en dankzij de sfeerverlichting kan u ‘s avonds een ontspannend bad nemen.

Voor de algemene verlichting kiest men best voor inbouwspots of een plafondlamp. Door middel van strategische plaatsing zorgen deze voor de algemene verlichting van de badkamer.

Voor verlichting aan de spiegel kiest men best voor verlichting die onnodige schaduwen tegen gaat. Men plaatst hier best de verlichting langs beide zijkanten van de spiegels of op zijn minst tussen de persoon en de spiegel indien men bijvoorbeeld langs boven wil verlichten. Indien men kiest voor verlichting aan de wand kan men deze best plaatsen op ooghoogte naast de spiegel.


Badkamerverlichting van uitstekende kwaliteit en prijs bestelt u online bij Lampentoppers.nl. Onze badkamerverlichting is van goede kwaliteit gemaakt en is vochtbestendig. Op deze pagina kunt u onze badkamerlampen bekijken en direct veilig online bestellen. De mooiste collectie badkamerverlichting voor uw huis of kantoor. De producten van Lampentoppers.nl verfraaien elke badkamerinrichting met hun stijlvolle en solide constructie. Duurzame eersteklas materialen zoals geborsteld staal, aluminium en glas gaan hand in hand met minutieuze aandacht voor de kleinste details, zoals gladde, ronde randen en machinaal bewerkte oppervlakken zonder uitstekende delen. Er is een breed aanbod van eigentijdse ontwerpen en sierlijke, decoratieve elementen met een eenvoudige, pure stijl.

 

IP waarde uitleg

De volgende informatie is een gids om u te helpen bij het uitkiezen van de juiste armatuur voor in badkamer.

Hier onder wordt dus een uitleg gegeven welke lamp waar in de badkamer toegepast kan worden.

Als eerste is het belangrijk dat u de ip waardes begrijpt voor in de badkamer.
De IP waarde betekend de Bescherming van de toegang het wordt altijd gevolgd met twee cijfers.
Deze twee cijfers geven de beschermings waarde aan.

Bij voobeeld IP 67 voor zone 0 en IP 44 voor zone 1 & 2

Zone 0 is voor in de badkuip of voor in de douche zelf.
Elke lamp die in deze zone wordt gebruikt moet een laagvolt armatuur zijn(max12 volt).
In deze zone moet het armatuur ten minste IP67 zijn. Dit betekend dat het onderdompeling bestendig moet zijn.

Zone 1 Dit is het gebied boven het bad tot een hoogte van 2,25 hoog van de vloer afgemeten.
In deze zone is een Ipwaarde vereist van ip44
Zone 2 Is een gebied dat is gebied van 0.6 m tot 225 cm hoog buiten het bad of douche gemeten vanaf de vloer.
o,6 m is het gebied boven een wastafel dan dient het armatuur ook aan de ip waarde van ip 44 te voldoen. an area stretching 0.6m outside the perimeter of the bath and to a height of 2.25 from the floor. In this zone IP rating of at least IP44 is required.

Zone 3 is alles buiten de zones 0,1 and 2.
Verlichting die buiten de zones 0,1 en 2 wordt toegepast hoeft niet aan een ip waarde te voldoen.

In de webshop van Lampentoppers vindt u badkamerlampen in alle soorten en maten. Van dimbare LED verlichting met afstandsbediening tot stijlvolle tafellamp met klassieke lampenkap. Neem voor meer informatie over een product in deze categorie contact op via [email protected] of bel vrijblijvend naar 020-6901564.

Bekijk HIER onze collectie vochtbestemdige badkamerlampen.

  

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter