Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Jan 2024

De betekenis van het vernieuwde energielabel voor lampen

Als je onlangs een nieuwe lamp hebt gekocht of je bent van plan dat te doen, is het je misschien opgevallen dat er iets veranderd is aan het energielabel. Sinds de introductie van het vernieuwde energielabel voor lampen in 2021, zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd. Deze veranderingen zijn niet alleen van belang voor de bewustwording van je energieverbruik, maar ook voor je portemonnee en het milieu. Laten we dieper ingaan op wat dit vernieuwde label voor jou betekent.

Wat is er veranderd?

Het meest opvallende aan het nieuwe energielabel is het veranderde beoordelingssysteem. Waar je voorheen labels zag variëren van A++ (zeer energiezuinig) tot E (minder energiezuinig), is het systeem nu vereenvoudigd naar A tot en met G. Dit lijkt misschien een stap terug, maar het tegendeel is waar. De nieuwe schaal is strenger en maakt het makkelijker om de meest energiezuinige lampen te herkennen.

Waarom deze verandering?

De reden voor de aanpassing is tweeledig. Ten eerste was het oude systeem met labels als A+, A++ en A+++ verwarrend. Ten tweede was er door technologische vooruitgang bijna geen onderscheid meer tussen de hoogste categorieën. Veel lampen vielen in de categorie A++, waardoor het moeilijker werd om de echt zuinige lampen te identificeren. Het nieuwe label maakt het eenvoudiger om een bewuste keuze te maken.

Wat betekent dit voor jouw energieverbruik?

Laten we eerlijk zijn, de keuze voor een bepaalde lamp wordt niet alleen bepaald door het energieverbruik. Design, lichtsterkte en kleurtemperatuur spelen ook een belangrijke rol. Echter, het energielabel kan je helpen om een meer energiezuinige keuze te maken. Een lamp met label A is nu de meest energiezuinige optie en kan op lange termijn zorgen voor een aanzienlijke besparing op je energierekening.

Invloed op het milieu

Naast de impact op je portemonnee, speelt het nieuwe energielabel ook een rol in de bescherming van ons milieu. Energiezuinige lampen, zoals LED-lampen, verbruiken minder elektriciteit en dragen bij aan de reductie van CO2-uitstoot. Door te kiezen voor een lamp met een beter energielabel, draag je dus bij aan een duurzamere wereld.

Hoe kies de juiste lamp?

Bij het kiezen van de juiste lamp in onze online lampenwinkel is het belangrijk om niet alleen naar het energielabel te kijken. Overweeg ook aspecten zoals de levensduur van de lamp, de lichtkwaliteit en of de lamp dimbaar is. LED-lampen, zoals LED dimmers hebben bijvoorbeeld een langere levensduur en zijn vaak energiezuiniger dan traditionele gloeilampen.

Conclusie

Het vernieuwde energielabel voor lampen is meer dan een simpele verandering in classificatie. Het is een hulpmiddel dat je helpt om bewuster te kiezen voor energiezuinige verlichting, wat zowel voordelig is voor je portemonnee als voor het milieu. Door aandacht te besteden aan dit label bij je volgende aankoop, draag je bij aan een duurzamere toekomst en kun je op termijn ook financieel profiteren. Verlicht je wereld dus slim en duurzaam! 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter