Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 Jun 2015

De juiste verlichting op de juiste plek

Juiste verlichting op de juiste plaats

Een goede verlichting is belangrijk. Lampentoppers heeft daarom verschillende led producten hiervoor in de collectie. Maar welke ledlamp is voor welk interieur? Lees het hier. 

Er zijn vele verschillende ledarmaturen voor uw interieur. In dit artikel leggen we uit waarom een goede verlichting zo belangrijk is. Tevens bespreken we de verschillende led-producten van Lampentoppers, wij hebben de ledverlichting van dit moment. Welke type heb je nodig voor welk type interieur?


Waarom is goede verlichting zo BELANGRIJK?

Een goede verlichting van het interieur is belangrijk. Je interieur heeft verschillende plekken die je op verschillende manieren kan verlichten. Daarom is het belangrijk om vooraf de situatie goed te bekijken zowel overdag als in de avond, hierdoor ziet u snel welke licht behoefte nodig is op welke plek. ’s Avonds is natuurlijk het beste en makkelijkste om te beoordelen wat voor soort verlichting je kunt toepassen. Maar ook ’s ochtend wilt u de juiste lampen op de juiste plek, zodat u fijn de krant kunt lezen of juist relax uw cappuccino kunt genieten. Met de juiste verlichting bent u meteen klaar voor een frisse start van de dag.


DE DRIE STAPPEN voor de juiste verlichting

Om de verlichting optimaal te kunnen benutten heeft Lampentoppers een uitgebreid assortiment led-armaturen collectie voor ieder interieur. Door het volgen van de drie stappen van Lampentoppers zorgt u ervoor dat uw interieur in balans is.
 

  1. Bekijk het interieur kritisch en op verschillende momenten van de dag
  2. Bedenk goed in welke ruimte u wat doet voor de juiste lichtbehoefte
  3. Zorg ervoor dat uw lamp past in het interieur.


Bekijk het interieur kritisch & op verschillende momenten

Het goed bestuderen van de ruimte klinkt als een open deur maar wordt in vele gevallen niet goed of geheel niet gedaan. Hierdoor is de ruimte vaak niet in balans. Zo heeft men bijvoorbeeld een niet dimbare ledlamp in de woonkamer en een schemerlampje naast de leesstoel. Dit is zomaar een voorbeeld, maar komt met helaas nog met regelmaat voor. Hierdoor creëer je niet de juiste sfeer of licht behoefte die nodig is voor een fijn woongenot.
 

Zorg voor de juiste licht hoeveelheid

Omdat iedereen verschillend is, zijn er ook verschillende wensen. Wat als eerste belangrijk is dat u zijn prettig en thuis voelt in uw interieur. De lichtbehoefte speelt hier een cruciale rol in.
 

Gouden verlichting tips

  • Zorg dat u met de basisverlichting verschillende lichtsterktes kunt creëren.
  • Gebruik zoveel mogelijk energiezuinige ledverlichting
  • Rechtstreeks in de lamp kijken is irritant en zorgt voor zwarte vlekken in het zichtbeeld
     

Bij het juiste licht op de juiste plaats zult u snel merken dat dit een positieve invloed heeft op uw stemming. Uit vele studies is gebleken dat bepaalde tinten invloed hebben op uw stemming. Met de Philips Hue lampen beschikt u over 16 miljoen kleuren en bepaald via Wifi u altijd en overal welke sfeer u in uw interieur wilt dmv uw smartphone of tablet. Dit is echt iets van nu en zal zich in de toekomst nog verder door ontwikkelen.


Kies voor verlichting die past in het interieur

Als laatste is het natuurlijk van groot belang dat de lamp ook in het interieur past. In een strak modern interieur hang je natuurlijk geen kroonluchter op met klassieke lampenkappen.
Ondanks dat je die lamp helemaal het einde vindt is het toch niet slim om deze hier dan te plaatsen.

Je ziet van dag de dag dat we steeds vaker dat stijlen met elkaar worden gemixt, maar hieraan zijn natuurlijk wel grenzen. In een strak interieur is een een tafel van sloophout prachtig, maar een goud kleurige olielamp daar boven is natuurlijk een doorn in het gezicht.

Dus kijk niet alleen wat je mooi vindt maar zorg dat het ook aansluit op de stijl van het interieur (en de smaak van uw partner).
 

Heb je vragen over dit onderwerp? Stel je vraag hieronder en wij geven je graag advies!
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter