Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
15 Jul 2017

Design, wat is dat eigenlijk?

Ontwerpers en kunstenaars houden van lampen

We associëren design dikwijls met modern. Maar dat hoeft het niet per se te zijn. Design is van alle tijden. Maar design is zelden ‘modieus’ of ‘trendy’. Meubels of lampen die zich onderscheiden door een zeer specifieke vormgeving, zijn vrijwel altijd tijdloos. Daarom is een designlamp een duurzame aanschaf. U hoeft zich van de mode niets aan te trekken.

Door de eeuwen heen hebben ontwerpers en kunstenaars bijzondere lampen gemaakt. Een lamp is immers een dankbaar object om je creativiteit op los te laten. De Amerikaanse glaskunstenaar Louis Comfort Tiffany, die leefde van 1848 tot 1933, kreeg het zelfs voor elkaar dat zijn achternaam uitgroeide tot ‘merk’ voor alle uit glas-in-lood vervaardigde lampen. Een originele Tiffany designlamp, in art deco stijl, is tegenwoordig alleen voor de rijkste verzamelaars weggelegd.


Een designlamp is niet bij voorbaat prijzig

Design heeft ook enigszins de naam ‘duur’ te zijn. Dat hoeft niet bij voorbaat zo te zijn. Heeft een ontwerper maar één of een kleine reeks objecten laten maken, dan betaalt u de hoofdprijs. Maar meestal maakt een ontwerper een prototype. Dat wordt vervolgens in grote hoeveelheden gefabriceerd, waardoor design voor iedereen betaalbaar wordt.

Kiezen voor design is kiezen voor een object, een lamp in dit geval, waar u lang plezier van heeft. Omdat er goed is nagedacht over de vorm, de functie en de manier waarop u het object als gebruiker beleeft. Design verrijkt uw interieur en geeft altijd stof om over na te denken en te praten. Heeft u behoefte aan een advies? Schroom dan niet te bellen met 020 690 15 64. Veel kijk- en koopplezier.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter