Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
29 Apr 2017

Dimmen van led verlichting

Kan het?

Allereerst is het zeker mogelijk om LEDs te dimmen. Daar is geen twijfel over mogelijk. Het is de elektronica in de lamp of armatuur waar deze Leds inzitten die bepaalt of en hoe deze gedimd kan worden. Over het algemeen kan prima worden gesteld dat een 230V ledlamp niet geschikt is om te dimmen (tenzij anders vermeld). U kunt het wel proberen met een normale dimmer. Vaak zal een kleine verandering in lichtintensiteit ervaren worden en gaat hij op ongeveer 80-90% uit. 

Met een goede led dimmer kunt u de retrofit led lampen al stukken beter dimmen. Gebruik hier voor de juiste dimmer, een goede leddimmer is niet goedkoop maar brengt wel de sfeer in de ruimte en is dus zeer belangrijk voor de uitstraling van uw interieur.

12 Volt dimmen

Daarnaast is het overgrote deel van het aanbod aan LED lampen, spots, strips, inbouwarmaturen etc gemaakt voor gebruik op 12V (ook 24V in het professionele segment). Deze verlichting is over het algemeen prima dimbaar. Wederom hangt dit af van de elektronica in de lamp zelf. Soms is er een overspanningsbeveiliging aanwezig die een ongewenst effect heeft op de dimmer. Maar in de meeste gevallen dus wel.


Wat heb ik er dan voor nodig?

Er zijn vaak dure oplossingen te vinden op het internet. Onbegrijpelijk! De techniek achter het dimmen van LED verlichting is vandaag de dag een stuk eenvoudiger geworden. 

De gemakkelijkste oplossing is LED verlichting aan te sluiten op een 12V LED dimmer, gevoed op 12V door een normale transformator. De transformator wordt op 230V aangesloten. Nu zal de lamp op 100% staan wanneer de stroom erop staat.

Maar we willen hem kunnen dimmen… Met een fase afsnijdraaidimmer wordt vaak de led verlichting gedimd. Wilt u meer informatie over het dimmen van led verlichting? Bekijk dan direct ons aanbod dimmers. Neem voor vragen of aanvullend advies contact op via [email protected] of bel ons op 020-6901564.



 
 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter