Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
24 Oct 2017

Inbrekers houden niet van licht

Afschrikwekkende wandlampen voor buiten

Zomers kunt u dankzij de verlichting aan en rond uw huis extra lang genieten. Vanuit dat oogmerk schreven we al eerder over de toegevoegde waarde van buitenverlichting. In de herfst en winter dient goede buitenverlichting twee geheel andere doelen: u kunt zien wat u buiten doet, wat uw comfort vergroot, en u houdt inbrekers op afstand, wat uw gevoel van veiligheid vergroot.

De meeste mensen houden van licht, maar er is één ‘beroepsgroep’ die licht mijdt: het inbrekersgilde. Zij doen immer iets dat het daglicht niet kan verdragen, dus opereren ze het liefst in het donker. Goede buitenverlichting in de vorm van sensorlampen op strategische plekken schrikt inbrekers af en werkt dus preventief.

Wandlampen met bewegingssensor

‘Bij mij komen ze niet snel binnen’, of ‘bij mij valt toch niets te halen’. Dat zijn veelgehoorde argumenten om geen aandacht te besteden aan de beveiliging van je huis. Maar ze zullen er maar vandoor gaan met je geliefde foto’s, met je laptop, of met je autosleutels. Dat geeft een hoop ellende en rompslomp. Volgens het CBS vinden er in Nederland gemiddeld 50.000 inbraken per jaar plaats, waarvan de meeste in de donkere maanden van het jaar.

Met relatief kleine ingrepen verhoogt u de drempel voor inbrekers. Het belangrijkste is natuurlijk dat uw huis is uitgerust met solide sloten en deugdelijk hang- en sluitwerk. Bent u wat langer met vakantie, denk dan aan tijdschakelaars die de verlichting binnen activeren, zodat uw huis er altijd bewoond uitziet. Ook goed werkende buitenverlichting houdt dieven op afstand.

Anti-inbraakverlichting

Anti-inbraakverlichting bestaat vooral uit wandlampen met een bewegingssensor, te plaatsen aan de gevel, bij voorkeur bij de voor- en achterdeur. Het meestal witte en felle licht springt aan zodra iemand uw huis benadert. Dit heeft voor u als bijkomend voordeel dat u nooit meer in het donker met uw sleutel staat te hannesen en ziet wat u doet als er goed volk aanbelt.

Er bestaan ook allerlei buitenlampen met een schemersensor die u kunt gebruiken om de omgeving rond uw huis bij donker permanent te verlichten. Ook dat houdt inbrekers op afstand. Een bijkomend voordeel is dat u zelf de weg naar uw carport of schuurtje ook in het donker kunt vinden, zonder verblind te worden door het plotseling aanspringende licht van sensorlampen. En nu de dagen toch korter worden, kan het interessant zijn om eens een paar nieuwe lampen voor binnen te kopen – lampen waarmee u de sfeer tijdens de donkere dagen naar uw hand zet.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter