Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
24 Feb 2017

Kies de beste eettafel lamp met deze 4 tips

Kies de beste eettafel lamp met deze 4 tips

In veel Nederlandse huishoudens is de eettafel een centrale plek. Daar waar het ene gezin aan tafel in de woonkamer zit, gebruikt het andere hiervoor zelfs een speciale eetkamer. Waar je eethoek zich ook bevindt; een sfeervolle verlichting is onontbeerlijk voor een mooie uitstraling en een knus gevoel. Hieronder geven we daarom 4 tips voor het kiezen van de beste eettafel lamp.
 

Kies het aantal hanglampen boven je eettafel

Voordat je jouw favoriete lamp kiest, is het eerst van belang om te weten hoeveel van deze lampen je nodig hebt. Dit hangt onder andere af van de vorm en afmetingen van je eettafel. Boven een kleine ronde tafel volstaat bijvoorbeeld één grote hanglamp, terwijl een lange rechthoekige tafel soms meerdere kleine lampjes vereist. Hou bij je keuze ook rekening met de uitstraling in je woonruimte. Een grote hanglamp is een krachtig designstatement, terwijl kleinere lampjes vaak een wat speelsere aanblik bieden. De optimale keuze is dus afhankelijk van jouw specifieke wensen.
 

Kies het design van de hanglamp: landelijk, modern of industrieel?

Dat geldt uiteraard ook voor de keuze die je maakt op het gebied van design. Een eettafel lamp met een modern ontwerp past in vrijwel elk interieur en is hiermee altijd een goede optie. Bijzonder populair zijn ook de hanglampen met een industrieel karakter. Deze unieke stijl moet echter wel aansluiten op de rest van je interieur. Hebben jouw meubels een meer landelijke uitstraling? Ook in die stijl zijn er veel eettafel lampen te vinden. Op de website van Lampentoppers heb je de keuze uit een uitgebreid aanbod in elke categorie.
 

Kies een praktische ophanghoogte boven de eettafel

De ideale hoogte van een eettafel lamp is over het algemeen een kwestie van persoonlijke voorkeur. Veel heeft ook te maken met de grootte en lichtfelheid van je hanglamp. Hoe groter en feller het licht schijnt, hoe hoger je de lamp kunt ophangen. Je wilt er tijdens het eten immers geen last van hebben. Als de lichtbron wat kleiner en gedimder is, kun je deze ook wat lager hangen. Een ophanghoogte van zo’n 75 centimeter is over het algemeen een mooie middenweg. Bij meerdere kleine lampjes boven een lange tafel kun je de hoogte variëren voor een extra speels effect.
 

Kies jouw ideale eettafel lamp: dimbaar of niet?

Niet alleen de lamp zelf, maar ook de lichtbron is zeer bepalend voor de uiteindelijke sfeer rondom je eettafel. Fel licht is niet alleen storend tijdens het eten, maar resulteert ook in een minder gezellige uitstraling. Kies daarom bij voorkeur voor een warme en sfeervolle lichtbron. Nog beter is zelfs om te kiezen voor een dimbare lamp. Zo heb je totale controle over de sfeer in je eethoek en creëer je elke gewenste setting.

Wil je meer weten over ons uitgebreide aanbod hanglampen of heb je een vraag over een specifiek type eettafel lamp? Aarzel dan niet en neem vrijblijvend contact op via [email protected] of bel naar 020-6901564. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter