Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Oct 2017

Lang leve de LED lamp

Hanglamp of vloerlamp, LED wint terrein

Maar het tij keerde. Ten gunste van de LED lamp. De technische ontwikkelingen staan niet stil, wat erin resulteerde dat LED verlichting steeds geavanceerder wordt. LED lampen zijn er inmiddels in alle soorten en maten en met een grote variëteit in fittingen. Er zijn zelfs LED lampen met de bijna antieke bajonetfitting op de markt.

Ook zorgden de fabrikanten voor een grote verscheidenheid aan lichttonen en – kleuren en maakten ze het mogelijk om de LED lamp te gebruiken in combinatie met een lichtdimmer. Met als gevolg dat deze verlichtingstechnologie snel aan populariteit won en nog steeds terrein wint. En gezien de voordelen in economisch opzicht is dat volledig begrijpelijk.

Energiezuinig en onverslijtbaar

LED staat voor Licht Emitterende Diodes. De lichtbron wordt ook wel aangeduid als Solid-state Lighting (SSL). Solid-state geeft aan dat het licht afkomstig is van een halfgeleider. Dit heeft als voordeel dat er bij LED verlichting nauwelijks hitte vrijkomt en de lamp schok en trilling bestendig is, zeer solide dus.

Hiermee is het eerste grote voordeel van LED verklaard: de lamp lijkt onverslijtbaar. Zijn levensduur is legendarisch. Bood de ouderwetse gloeilamp gemiddeld 1.000 branduren en is de spaarlamp goed voor ongeveer 8.000 uren, de LED lamp kan wel 50.000 branduren maken. De praktijk wijst uit dat u in ieder geval mag rekenen op 20.000 tot 40.000 productieve uren.

LED: ook geschikt voor uw eettafel lamp

De lange levensduur is slechts één belangrijk voordeel. Het belangrijkste voordeel is de besparing van energie. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee. De besparingsfactor zit in het feit dat vrijwel alle energie die een LED lamp ontvangt, wordt omgezet in licht en een miniem deel in warmte. Bij een gloeilamp is dat precies andersom.

Voor dezelfde hoeveelheid licht gebruikt een LED lamp 3 tot 9% minder stroom dan een gloeilamp. De enige concurrent die daarbij in de buurt komt, is de TL-lamp. Een spaarlamp levert een besparing tot 80% op, wat ook niet slecht is, maar een spaarlamp heeft als nadeel dat hij bij het inschakelen niet direct op sterkte is. Dat is een LED lamp wel. Halogeen scoort het slechts als het op energiebesparing aankomt: circa 25%.

Doordat LED nu verkrijgbaar is in zachte, sfeervolle witnuances en doordat u de verlichting kunt dimmen, is het ook een uitstekende lichtbron voor uw eettafel lamp. De aanschaf van een LED lamp is even wat duurder, maar met de lange levensduur en economische prestaties verdient u de investering snel terug. En u hoeft minder vaak op tafel te klimmen om lampen te vervangen!

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter