Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
19 Sep 2017

Licht brengt sfeer in huis

Het verschil tussen een eettafel lamp of sfeerlamp

Bij een eettafel lamp kopen, denk je op de eerste plaats aan de functionaliteit; aan de taak die de lamp voor jou moet verrichten: zorgen voor de juiste, goed gespreide verlichting tijdens het eten. Dit neemt natuurlijk niet weg dat ook een eettafel lamp voor sfeer zorgt, maar primair gaat het in dit geval om wat we wel noemen de basis- of taakverlichting.

Naast de basis- of taakverlichting heeft ieder interieur zijn eigen sfeerverlichting. Deze is onder te verdelen in accentverlichting, indirecte verlichting en een goed gespreide toepassing van originele verlichtingsarmaturen voor aan de wand, of voor op een dressoir of tafeltje, de zogeheten tafellampen. Ook met staande lampen zijn uiteraard goede sfeereffecten te creëren, zéker als ze voorzien zijn van een dimmer.

Accentverlichting en indirect licht

Met accentverlichting legt u letterlijk de nadruk op een bepaald element in uw interieur. Dit kan een poster of schilderij aan de wand zijn, een meubel waar u gek op bent, een decoratief object of een plant. Belangrijke tip hierbij: pas accentverlichting met een zekere bescheidenheid toe. Dan is het effect het grootst. Overdaad schaadt.

Indirecte verlichting brengt een speciale sfeer dankzij het lichtschijnsel, waarbij de lichtbron onzichtbaar is. Het armatuur en de lichtbron zelf zijn weggewerkt in bijvoorbeeld een kast, een koof of een lijst in het plafond. ‘Vrije’ verlichtingsobjecten, aan de wand, plafond, op een tafel of kast, of op de vloer, doen de rest. U kunt er speciale effecten en hoekjes mee realiseren. Ook hier geldt: overdaad schaadt. Een tip: maak vooraf een lichtplan, waarin u de ‘strategische’ plekken voor de sfeerverlichting goed aanbrengt en slaap er dan eens nog eens een nachtje over. Want de juiste, sfeervolle lampen kopen verdient al uw aandacht.


Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter