Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
30 Nov 2021

Smart Lampen & Verlichting

Zo gebruik je Smart lampen verstandig

Wist je dat licht een enorme impact op ons als mens heeft? Of het nu gaat om stemming, prestatie of zelfs onze gezondheid - licht heeft een groter effect op ons welzijn dan we denken. Het regelt onze dagelijkse routine, beïnvloedt onze concentratie en kan een verkwikkende en kalmerende werking hebben. Voel je je moe en uitgeput of fit en gezond? Pas dan op voor het licht. Natuurlijk kun je het daglicht niet zomaar aanpassen aan je wensen, maar kunstlicht helpt je met het juiste licht je dagelijkse leven het hoofd te bieden. En dit is waar onze Smart Lampen in het spel komen. Het lichteffect van slimme lampen kan gericht worden ingezet, afhankelijk van de kleurinstelling en temperatuur. Met onze SLIMME lampen kun je niet alleen kiezen tussen verschillende intensiteiten, maar ook tussen 16 miljoen kleurnuances die een overeenkomstig effect hebben op mensen.

Niet alleen planten hebben licht nodig voor fotosynthese en de aanmaak van zuurstof, maar ook het menselijk lichaam voor de vorming van vitamine D. Kunstlicht kan zonlicht niet vervangen, maar kan het juist aanvullen. Het kan ook specifiek worden gebruikt om je concentratie te verbeteren of je humeur te verlichten. Afhankelijk van de kleur en intensiteit van het licht kunnen zeer verschillende effecten worden bereikt. Zo bieden slimme lampen u de mogelijkheid om uw levenskwaliteit aanzienlijk te verbeteren.

 

Beïnvloed je humeur met het CCT-lichtbeheer

Naast het effect van verschillende kleuren, die sommige lampen in je kunnen triggeren met een geïntegreerde RGB-kleurmodus, speelt de kleurtemperatuur ook een belangrijke rol. Vraag je je af wat kleurtemperatuur precies is? Het wordt mogelijk gemaakt door CCT lichtmanagement. De afkorting CCT staat voor Correlated Color Temperature. Deze technologie geeft je de mogelijkheid om de kleurtemperatuur in te stellen van warm wit naar daglicht wit. Het Kelvin-getal is hierbij bepalend. De Kelvin-eenheid geeft de kleurtemperatuur van een lamp aan. Over het algemeen geldt: hoe lager het Kelvin-getal, hoe warmer het licht.

Warm wit licht voor een gezellige sfeer

Warm wit licht met een hoog aandeel geel zorgt bijvoorbeeld voor een gezellige sfeer en verhoogt het welzijnsgevoel. Warm wit licht is dan ook zeer aangenaam om 's avonds te ontspannen. Daarnaast bevordert het verwarmende licht de vorming van het slaaphormoon melatonine, waardoor je 's avonds beter kunt ontspannen. Ondertussen versterkt neutraal wit licht het kleurzicht, benadrukt het contrasten en laat je eigen huis er nog mooier en helderder uitzien. Blauw licht is erg interessant in zijn effect. Vooral daglicht heeft een hoog aandeel blauw. Het is bekend dat een blauwachtig glinsterend licht je minder vermoeid maakt dan warm wit licht en de concentratie en aandacht verhoogt. Met onze SMART lampen kun je dit licht nabootsen. Blauw licht is ook prettig voor de ogen en houdt je alert en actief tegelijk, daarom is het bijzonder geschikt voor op de werkplek. Onderzoekers ontdekten ook dat deze lichtinstelling zelfs de afgifte van stresshormonen en melatonine verminderde.

Hoe lichte kleuren je humeur beïnvloeden

Niet alleen de warmte van het licht beïnvloedt het menselijk lichaam, verschillende kleurnuances kunnen ook positieve effecten bereiken. Lichte kleuren zoals violet, blauw of groen zetten het menselijk organisme in beweging, terwijl geelachtige en roodachtige tinten de hartslag kalmeren. In de donkere seizoenen van herfst en winter hebben veel mensen de neiging om in een slecht humeur, zwakte en vermoeidheid te zijn. Dit komt door het gebrek aan licht, dat een sterke invloed heeft op ons emotionele welzijn en onze prestaties en zelfs kan leiden tot depressie. Een lichte mix van bijvoorbeeld rood en groen werkt verkwikkend en helpt tegen depressieve stemmingen.

Met onze SMART verlichting is het effect van licht naar eigen behoefte in te stellen. Afhankelijk van uw stemming, activiteit, tijd van het jaar of tijdstip van de dag kunt u de lichtkleur en intensiteit van de slimme lampen eenvoudig met een afstandsbediening of smartphone regelen en aanpassen aan uw individuele behoeften. Zo bepaal je gemakkelijk vanaf de bank de juiste lichtinstelling, afhankelijk van je stemming.

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter