Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
07 Dec 2017

Tips voor een perfecte indeling van je verlichting

Lichtregels en verlichtingsaanpassingen

Door deze twee zaken goed toe te passen wordt het in iedergeval een beetje makkelijker. De meest belangrijke regel is om het vooral niet te ingewikkeld te maken kortom houdt het simpel. Dit klinkt natuurlijk heel makkelijk maar na het lezen van mijn blog zal er echt meer duidelijkheid voor je ontstaan, hier door heb je een grotere kans dat de verlichting in jouw huis straks klopt met je verwachtigingen.

De juiste basis op het gebied van verlichting

Om te beginnen kun je het beste de ruimte in drieen verdelen. Maak drie zones boven, midden en onder, hierdoor zal je de juiste basis hebben voor het perfecte lichtplaatje. Hierdoor kun je straks heel goed zien hoe de spreiding van het licht er uit komt te zien en weet je vrij snel wat voor type lamp je op welke plek moet gaan gebruiken. Hiermee voorkom je dat je niet een een ruimte terecht komt met een overkill aan licht en je ook niet de juiste sfeer aanbrengt in je interieur. Of juist terecht komt in een ruimte waar juiste veel te weinig licht is en je elke dag op dat verdraaide Lego blokje staat! Teveel of juist te weinig licht is trouwens ook nog eens slecht voor je gezondheid en kan klachten veroorzaken.


Goede verlichting op de juist plek

Maak gebruik van contrasten dit zorgt ervoor dat bepaalde belangrijke delen of voorwerpen juist worden uitgelicht en op andere plekken juist voor een schaduw wordt gekozen waardoor er leven in het interieur ontstaat. Je zult echt versteld staan wat de juiste lampen op de juiste plek met je interieur doen en wereld van verschil!

De belangrijkste ruimtes in je huis

Laten we maar gelijk beginnen met de ruimte waar je het meeste van de tijd bent.

De woonkamer, deze ruimte is ideaal geschikt voor veel verschillende type lampen. Door het licht onder te verdelen met meerdere lampen zorg je voor de juiste balans in je interieur. Zorg ervoor dat je de lampen kan dimmen hierdoor kan je makkelijk spelen met het licht en verschillende sferen creëren in de woonkamer. 

De keuken, als deze niet in gebruik is mag daar best een gezellige sfeer zijn maar let er vooral op dat als je je staat uit te leven op het snijden van je net gebraden stuk vlees dat je goede werkverlichting hebt. Mocht je nou het geluk hebben dat er een verlaagd plafond in de keuken zit maak dan gebruik van mooie inbouwspots, Hiermee zorg je voor een mooie en functionele basis aan verlichting in jouw keuken. Inbouwspots zijn er in vele maten, vormen en modellen zorg dat je kiest voor een inbouwspot die goed bij jouw keuken past en veel licht geeft. De nieuwste led spots geven veel licht zijn vaak kantelbaar en zeer energiezuinig. Maar let wel op, zorg dat jouw spots de juist lichtkleur hebben en ook dimbaar zijn dit is namelijk heel belangrijk voor de sfeer die jouw keuken gaat krijgen.

De eetkamertafel, hier hangt meestal het pronkstuk dat de puntjes op de i zet! Zorg dat de hanglamp altijd op de juist hoogte hangt zodat je niet verblind wordt door het licht van de lamp, maar hang de hanglamp ook zeker niet te laag want je hoofd stoten aan je eetkamerlamp is niet fijn. Zorg daarom dat de lamp tussen de 75 en de 95 centimeter boven de eetkamertafel hangt, hierdoor zal de lamp het beste tot zijn recht komen.

Reacties
Goeie tips om de ruimte in te delen. Hierdoor krijg je echt de juiste balans in het interieur.
B. van Knoppen - 20 Feb 2018 - 09:15
Laat een reactie achter