Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
23 Feb 2013

Woonkamer verlichting

Hoe verlicht ik mijn woonkamer ideaal?

De woonkamer is toch één van de belangrijkste ruimtes in huis al is het alleen al omdat we hier de meeste tijd doorbrengen. We kijken televisie, lezen een boek of ontvangen gasten voor een gezellig avondje, voor elke situatie hebben we een ander soort licht nodig. Om een juiste keuze te kunnen maken voor verlichting in uw woonkamer maken we onderscheid tussen directe, indirecte en sfeer verlichting.

Basisverlichting
Bij een goede basisverlichting is het belangrijk of u de ruimte lager of juist hoger wilt laten lijken. Wilt u de woonkamer lager laten lijken, dan kiest u voor een plafondlamp.
Wilt u de woonkamer hoger laten lijken, dan is een staande lamp, die haar stralen naar boven richt, de beste optie. Voor welke optie u ook kiest, wij adviseren altijd een dimmer op de basisverlichting te monteren.

Directe verlichting
In een leeshoekje moet de verlichting fel en gericht genoeg zijn om goed te kunnen lezen. Directe verlichting kunt u met verschillende armaturen creëren. Bijvoorbeeld met hanglampen boven een salon- of bijzettafel, vloerlampen bij de bank of via spots aan het plafond zijn. De kenmerken van direct licht zijn:
*De lamp verlicht alleen dat deel waar licht nodig is
*Details zijn goed zichtbaar
*Uw ogen raken niet vermoeiend bij het lezen
*Het licht is gemakkelijk te richten op een object

Indirecte verlichting
Een ontspannen sfeer creëert u met indirecte verlichting. De lichtweerkaatsing op de muur of op het plafond, zorgt voor een ruimtelijk effect in de woonkamer. Voorbeelden van indirecte verlichting zijn vloer- of wandlampen waarbij het licht omhoog schijnt.

Diffuus licht en sfeerverlichting
Diffuus licht wordt ook wel de sfeermaker in huis genoemd. Het licht wordt alle kanten op verspreid. Een glazen of stoffen kap zorgt ervoor dat het licht gefilterd wordt en zich egaal verspreidt. Zo creëert u een gezellige en intieme sfeer in huis. Diffuus licht kan ook, net als indirecte verlichting, als decoratie gebruikt kan worden. Ook geldt hoe diffuser het licht hoe minder schaduw er ontstaat.

Dus creëer de ideale leef- en woonsituatie in uw woonkamer met een juiste combinatie van direct licht, indirect licht en sfeerverlichting.

Reacties
Led-verlichting is een verstandige keuze. Als u graag led-verlichting zou willen let dan heel goed op lichtkleur en kijk of de led's dimbaar zijn zodat u altijd de juiste sfeer kunt creëren.
Lampentoppers - 12 Jun 2013 - 10:32
Interessant artikel. Ik ben zelf bezig om mijn woonkamer opnieuw te verlichten, ik heb al leuke lampen gezien in een webshop Is het verstandig om een LED lamp te kopen? Of juist een 'normale' lamp? Ik wil een gezellige verlichting thuis en weet niet goed wat ik nu moet kiezen. Alvast bedankt!
Lizzy - 16 May 2013 - 16:07
Laat een reactie achter